Τετάρτη 23 Μαΐου 2007

αλήτες και τέχνες > αλητέχνες


'Εβαλε ψύχρα ξαφνικά. Δυό μέρες χωρίς τον ήλιο, εκείνον τον καυτό ήλιο που είχε τις προάλλες. Μάς παίζει το κρυφτό. Και είναι Μάης. Σύννεφα αλήτες σε διάφορους σχηματισμούς καλύπτουν τον αττικό ουρανό. Νεφώσεις, βροχές, στάλες και νεροποντές - μπουρίνια ξαφνικά το μεσημέρι. Μόνον μην είσαι έξω εκείνες τις στιγμές... Καιρός που μάς παραξενεύει και θυμίζει βορειότερες χώρες.

Πάνω που έδειχνα τον σκορπίο στον ουρανό, κρύφτηκαν όλα τα αστέρια και το φεγγαράκι μαζί. Λίγο μόνον, εχθές, καθώς σουρούπωνε, έβαλε ένα ωραίο φώς πάνω από την πόλη. 'Ενα αλαφρό βοριαδάκι και αυτή τη ψυχρούλα μαζί.

Νομίζω πως λειτουργεί καλά αυτή η ψυχρούλα κι η βροχούλα μαζί. Μάς φέρνει πιο κοντά, στην ομήγυρη του monitor. Παρά τις εξετάσεις που δίνουν τα παιδιά. Μάς συγκεντρώνει στα βρεμμένα σανδάλια και τα ανάκατα μαλλιά.

Αφήνω κατά μέρος την μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου και παρακολουθώ τον τελευταίο καιρό κάποια blog που ανθίζουν στη Lif0λάνδη. Νομίζω πως η παρουσία τους δίνει νέα πνοή στην κορεσμένη (;) διαδικτυακή κοινότητα. Είναι κάτι παιδιά εκεί που ανθίζουν και πάλι! Τα χαίρομαι πραγματικά. Βάζουν και εξαίσιες μουσικούλες. Να, σαν αυτή εδωδά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: