Σάββατο 25 Αυγούστου 2007

εγκαύματα 3, 3


Το πώς έκαμε έτσι * το χέρι
σε μία του κίνηση * μιλώντας
για τα περίχωρα


3 σχόλια:

Ttallou είπε...

επίκαιρο όσο ποτέ... :(

το θείο τραγί είπε...

Χθές το βράδυ είπα να ξεφύγω όσο μπορώ. Κατέβηκα στο κέντρο [Μοναστηράκι] με το metro.

Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική. Ακατάλληλη για οποιαδήποτε βόλτα γύρω από τον ιερό βράχο. Μύριζε ήδη από τα υπόγεια του σταθμού.

Ξαναφυγαδεύτηκα, γυρνώντας με το ίδιο εισιτήριο, προς τον Ευαγγελισμό. Και εκεί μύριζε μέσα στον σταθμό, καίγοντάς μου τα σωθικά. Ανέβηκα, με κόπο, ψηλά, ασθμαίνοντας, στο χαριτωμένο σινεμαδάκι της Χάριτος.

Στο διάλειμμα της τρίωρης σουηδικής ταινίας Σκηνές από έναν γάμο, έκπληκτοι οι θαμώνες παρατηρήσαμε πως είχαμε γεμίσει στάχτες [στα ρούχα, στα μαλλιά] που... έπιπταν ως χιών!

Το σινεμαδάκι αυτό είναι μικρό και γουστόζικο, ψηλά στον Λυκαβηττό. Ο χώρος κλείνει ασφυκτικά ένα γύρω από υψηλές πολυκατοικίες και δυό λεύκες που το φυλάττουν δροσερό.

Το νέφος ερχόταν από το Αλιβέρι Ευβοίας [πίσω από την Πεντέλη], παχυλό παχυλό στρώμα -ερυθρωπό, που έσφιγγε το λεκανοπέδιο ήδη από το μεσημέρι, κατευθυνόμενο προς την Αίγινα.

Κοίτα να δείς! [αναλογιζόμουν] κι ό,τι είχαμε υποσχεθεί ο ένας στον άλλο πως ο ορθολογισμός θα μάς σώσει.


-----
Αυτά σού γράφω, γλυκιά μου ttallou, προσμένοντας κι άλλες λεπτομέρειες από την δική σου επίσκεψη στα μικρασιατικά παράλια. [Τί άλλο μού μένει;] Ο ίδιος.


Υ.Γ. Και ιδού [κάνε κλικ στα υπογραμμισμένα] το "οργανωμένο σχέδιο"...

etalon είπε...

πρωτοβουλία απο bloggers
Τετάρτη 29 Αυγούστου, στις 7 η ώρα το απόγευμα θα συγκεντρωθούμε όλοι στην πλατεία Συντάγματος αλλά και σε κάθε κεντρική πλατεία κάθε πόλης σε ολόκληρη τη χώρα. Φορώντας μαύρα.

ΒΟΥΒΗ ΟΡΓΗ. ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ.

Αποδοκιμάζουμε χωρίς συνθήματα και πολύχρωμες σημαίες. Πενθούμε για την απώλεια των συνανθρώπων μας χωρίς να συνδέουμε την πρωτοφανή περιβαλλοντική καταστροφή με προεκλογικές σκοπιμότητες. Δίνουμε το παρόν και στεκόμαστε απειλητικά απέναντι σε οποιονδήποτε επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί την τραγωδία για οποιοδήποτε όφελος.

ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ.

Διαδώστε το.